WEBSTATISZTIKA 2023
2023. január 1 - 2023. december 31.

 

A www.radiomuseum.hu honlap 2023. évi webstatisztikája

 

A https://www.radiomuseum.hu weboldalaknak 2023-ban 114.916 látogatója volt. Újabb országból nem tekintették meg a honlapot, így maradt a 119 ország. Az évi találatok száma: 1.812.820 db, letöltött lapok száma: 399.624 db az összes letöltések száma: 16.824 GB. A statisztikai adatokban nem volt jelentős változás az előző évi adatokhoz képest. Ebben az évben 8 alkalommal került frissítésre a radiomuseum.hu weboldala.

A radiomuseum.hu életében ez az év is folyamatos munkával telt el. A Covid járvány már nem éreztette hatását, így a látogatható volt egész évben a Budakalászi Rádiómúzeum, előzetes bejelentkezéssel. A látogatók száma változó volt, általában egy-egy alkalommal 1-5 fő tekintette meg a múzeumot.

Említést érdemel egy tizenéves fiatalember, aki szintén rádió gyűjtőnek vallotta magát és olyan szakmai kérdéseket tett fel, és úgy beszélt a rádiókról, mint egy nagy tapasztalatokkal rendelkező "szakember". Öröm volt látni és hallgatni Őt. Egy bejegyzést is tettek a látogatás után! ("Köszönjük szépen, hatalmas élmény volt számunkra, unokánk, azóta is állandóan emlegeti! Köszönjük a vendéglátást!" Sándor Lovas)

Továbbra is sokan keresnek meg telefonon vagy email-ben műszaki jellegű tanácsokért, értékbecslésért, többen kínálnak fel megvételre kisebb, nagyobb gyűjteményeket, rádiókészülékeket. Néhányan meg is ajándékozták a rádiómúzeumot régi rádiókkal. Voltak olyan ajándékozók, akik "házhoz" szállították az ajándékozni kíván készülékeket. Sajnos évek óta helyszűkében van a múzeum, így több esetben nem tudtam élni a felkínált lehetőségekkel. Az igen ritka és muzeális értékű készülékeknek természetesen helyet találok!

Ebben az évben is érdeklődtek a weboldalakon elhelyezhető reklámfelületek iránt, illetve több helyről kaptam ajánlatot a radiomuseum.hu weboldal megújítására, modernizálására.

A beérkező e-mailekre nem mindig tudok azonnal válaszolni. Készülékek javítását, felújítását nem tudom vállalni. Régi rádiók alkatrészeinek beszerzésével, kereskedésével nem foglalkozom.

Ebben az évben kíváncsiságból megpróbáltam használni ChatGPT-t, egy mesterséges intelligenciával rendelkező chatbotot. A chatbot természetes nyelveken (például magyarul is) kommunikál a felhasználókkal. Feltettem néhány kérdést a virtuális rádiómúzeumról és egy-egy konkrét rádiókészülékkel kapcsolatban. Az eredmények meglepőek voltak. Minimális eltéréssel a www.radiomuseum.hu honlapján látható írásokat hozta fel. A forrásokat is megjelölve! Egy konkrét magyar készülék esetében hasonló meglepetés ért. Több gyűjtőtársam készülékének fényképeit is felhozta más-más nézetekben, szintén a források megjelölésével.

Köszönöm Antal László (HG7JIZ) barátomnak a honlaphoz nyújtott folyamatos segítségét. Bárányos Mihály (HA7VR) amatőrtársamnak, gyűjtőtársamnak mielőbbi felépülést kívánok a súlyos betegségéből.

 

2023. évi webstatisztikai adatatok

 

2023_stat1

 

2023_stat2

 

2023_stat3

Megjegyzés:
Találatok: Összes web lekérést jelzi. Egy lapletöltés több web lekérésből áll (ha pl. képeket és egyéb objektumokat is tartalmaz). File-ok: weblapon keresztül letöltött összes hálózati forgalom az adott időperiódusban. Lapok: Ténylegesen kiszolgált lapletöltések száma. Látogatók: Az összes különböző látogatót mutatja, amely az adott időperiódusban felkereste a weblapot.

 

web_stat_2023

 


VISSZA A WEBLAPRÓL OLDALRA
Virtuális Rádiómúzeum - Készítette: Kollár Ernő HA 5 DB 2009.
A fényképek másolása, felhasználása a szerző hozzájárulása nélkül tilos!