WEBSTATISZTIKA 2020
2020. január 1 - 2020. december 31.

 

A www.radiomuseum.hu honlap 2020. évi webstatisztikája

A https://www.radiomuseum.hu weboldalaknak 2020-ben 150.737 látogatója volt. Ez kb. 40%-os növekedés az előző évi adatokhoz viszonyítva. Újabb országból nem tekintették meg a honlapot, így maradt a 119 ország. A találatok száma: 2.940.663 db, ez 30%-os növekedés, az összes letöltések száma: 959.358 oldal, ez kb. 150%-os növekedés.

A radiomuseum.hu életében ez az év is folyamatos munkával telt el. A COVID járványnak tulajdonítható, hogy a látogatók száma a vártnál nagyobb mértékben növekedett. A statisztikai adatokból jól látható az áprilisi, valamint az októberi-novemberi növekedés, amely a járvánnyal függhetett össze. Ez az év kivételes volt, abból a szempontból, hogy több újabb rádiót tudtam feltölteni, illetve 17 alkalommal tudtam frissíteni a radiomuseum.hu weboldalt. Sajnos a felújítási, restaurálási munkákkal nagyon lemaradtam, 20-25 készülék vár arra, hogy elkezdjem a munkálatokat, de a helyhiány miatt nem sürgetem.

A Budakalászi Hírmondó készített velem egy interjút, amely Hírmondó 2020. decemberi számában jelent meg. A vártnál több elismerő visszajelzést kaptam telefonon és e-mailben. A virtuális rádiómúzeum életében érdekes változások mennek végbe.

2019. első hónapjaiban egy fiatal egyetemista keresett fel, néhány fényképet készített a rádiókról, egy jót beszélgettünk, ipari formatervezést tanul, a diplomamunkája egy vezeték nélküli hangsugárzó. Más formavilágot képzel el, szakítva az eddigi szögletes, formátlan hangdobozokkal. Szakdolgozatának egy példányával megtisztelt!

Ősszel egy ELTE Media-szakon végzős keresett fel, PhD munkájához gyűjt anyagot. A rádió múltja, jelene és jövője témakörben. A szakdolgozat készítéséhez a források összegyűjtése és feldolgozása rendkívül időigényes és fontos feladat ez még akkor is igaz, ha a készítője tudja, hogy hová nyúljon a szakirodalom tekintetében. Az is fontos, hogy megfelelő elméleti hátteret alá tudja támasztani saját maga által gyűjtött tapasztalatokkal. A radiomuseum.hu ebben az utóbbiban nyújtott segítséget. COVID miatt az újabb találkozás elmaradt, de e-mailben történt levélváltás.

2020-ban a Pécsi Tudományegyetemet végzős belső építész, tervezőművész MA hölgy kérte a segítségemet egy felméréshez, valamint, hogy a radiomuseum.hu oldalon található képeket felhasználhassa a szakdolgozatához. Szakdolgozatának egy példányával megtisztelt!

Továbbra is sokan küldtek e-mailt, sokan kértek tanácsot, értékbecslést, továbbra is többen kínálnak megvételre kisebb, nagyobb gyűjteményeket, érdekes rádiókat. Ebben az évben is érdeklődtek a weboldalakon elhelyezhető reklámfelületek iránt, illetve többen árajánlatot adtak a radiomuseum.hu weboldal megújítására, modernizálására, rendszeres karbantartására.

A beérkező e-mailekre nem mindig tudok azonnal válaszolni. Készüléket nem kölcsönzök, javítást, felújítást nem tudok vállalni. Régi rádiók alkatrészeinek beszerzésével, kereskedésével nem foglalkozom.

Köszönöm Antal László (HG7JIZ) és Bárányos Mihály (HA7VR) barátaimnak a honlaphoz nyújtott folyamatos, állandó segítségét, gyűjtőtársaimnak a hasznos, segítőszándékú észrevételeit.

 

2020. évi webstatisztikai adatatok

Megjegyzés:
Találatok: Összes weblekérést jelzi. Egy lapletöltés több weblekérésből áll (ha pl. képeket és egyéb objektumokat is tartalmaz). File-ok: weblapon keresztül letöltött összes hálózati forgalom az adott időperiódusban. Lapok: Ténylegesen kiszolgált lapletöltések száma. Látogatók: A látogatók mutatja az összes különböző látogatót, amely az adott időperiódusban felkereste a weblapot.

VISSZA A WEBLAPRÓL OLDALRA
Virtuális Rádiómúzeum - Készítette: Kollár Ernő HA 5 DB 2009.
A fényképek másolása, felhasználása a szerző hozzájárulása nélkül tilos!